Päivän potilaat

Blogi on jäänyt vähän vähemmälle huomiolle kun tuntuu että on niin paljon muutakin tekemistä, mutta eilen skarppasin ja otin kuvia muutamista potilaistani ennen ja jälkeen toimenpiteiden. Eli tämä postaus on vähän kuin ”päivä vastaanotollani” – tervetuloa mukaan!

Yksi potilas halusi poistattaa nenänpielien verisuonet. Se hoidettiin KTP laserilla ja vaste oli erinomainen. Hoitokertoja saatetaan vaatia vielä toinen tai kolmaskin.

Ennen hoitoa.
Hoidon jälkeen.

Toinen asiakas halusi kahdesta häiritsevästä kasvojen luomista eroon. Kulmakarvan luomi oli koholla, ilman pigmenttiä ja dermatoskoopilla hyvänlaatuiseen intradermaaliseen neevukseen sopiva, joten se hiottiin ympäröivän ihon pintaan CO2 laserilla.

Ennen hoitoa.
Laserin jälkeen – ympäröivä kalpeus johtuu puudutuksesta ja häipyy parissa tunnissa. Haavapohjaan muodostuu rupi joka poistuu viikossa ja pian hoidettua kohtaa peittää uusi iho.
Teippi peittää ihorikon, joka paranee noin viikossa.

Toinen luomi oli tummapigmenttinen karvaa kasvattava luomi leuassa. Jotta varmuudella saisimme karvajuuret ja pigmentin pois, luomi poistettiin pienesti kirurgisesti.

Nevus compositus pigmentosus.
Pieni kirurginen poisto ja kaksi itsestään sulavaa ommelta.
Teippiä pidetään viikon ajan.

Ja kolmas potilas halusi alahuulessa olevan huulikohjun poistoa (venous lake). Se hoidettiin Nd:Yag-laserilla.

Ennen.
Jälkeen.

Lopullinen teho nähdään kahdessa viikossa – joko huulikohju poistuu tai sitten tarvitaan uusintahoitoa.

Lisäksi vastaanotollani kävi eilen luomitarkastuksia ja ihosyöpäkontrolleja, aknepotilaita, aknearpien hoidosta kiinnostuneita, ihottumapotilaita, toistuvista karvatuppitulehduksista kärsivä nuori nainen joka oli kiinnostunut alexandriittilaserista karvojen poistossa, yhden paiseen avaus sekä yksi botox-asiakas. Aika tyypillinen ja mukava päivä siis.

Tekijä: Marika Schröder

Ihotautilääkäri / Hudläkare

Yksi ajatus artikkelista “Päivän potilaat”

Jätä kommentti