Takaisin ruotuun

Nyt on lomat lusittu ja olen taas takaisin sorvin äärellä. Ihana kesä oli mutta rakastan myös syksyä ja arkeen paluuta – syksy merkitsee minulle usein uuden alkua. Syksyllä on hyvä miettiä toiveita ja haluja – mitä uutta voisin opetella ensi vuoden aikana? Olisiko se uusi harrastus tai ehkä jonkun uuden asian opiskelu?

Ihotautien, ihosyöpien ja esteettisten hoitojen lisäksi olen myös erittäin kiinnostunut hyvinvoinnistamme. Tästä hieman lisää toisessa postauksessa, mutta pienenä esimakuna laitan seuraavat kuvat mietintämyssyyn:

4 palaa suklaata ja 4 irtokarkkia.
1 dl (35 g) kaurahiutaleita vedessä keitetty puuroksi, 50 g mustikoita ja yksi keitetty kananmuna.

Kumman näistä valitsisit aamu- tai iltapalaksi? Kaloreita on yhtä paljon (220 kcal) mutta kylläsyyden tunne ja ravintosisältö on aika paljon parempi puuro-kananmuna-ateriassa.

Nyt lomien jälkeen on hyvä ajankohta miettiä hieman ruokailu- ja juomis-tottumuksiaan, sekä pohtia tuleeko riittävästi unta, lepoa ja liikuntaa. Jos paino on ylipainon puolella tai on kesällä tullut paljon herkuteltua, haastan sinut nyt yhden kuukauden sokeri- ja alkoholilakkoon. Parantaaksesi onnistumisen mahdollisuutta suosittelen että syöt kaurapuuroa proteiinilisällä (esim kanamuna tai raejuustoa) joka päivä kuukauden ajan SEKÄ aamu- että iltapalaksi!

Jos tartut haasteeseen, tulet huomaamaan että sokerin välttö on paljon helpompaa jos päivän aloittaa ja lopettaa ihanan täyttävällä mutta terveellisellä proteiinipuuro-aterialla.

Tekijä: Marika Schröder

Ihotautilääkäri / Hudläkare

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: