Siitepölyallergiat ja siedätyshoidot

Nyt siitepölykausi on taas alkanut ja jälleen kerran palautui mieleen miksi se kevät ei aina olekaan ihan niin ihana kuin sitä jotenkin talven kylmyydessä haaveili.

Tartuin yllä näkyvään kampanjatarjoukseen ja varasin ajan erittäin mukavalle ja asiantuntevalle allergiahoitajalle Minna Keski-Pukkilalle Munkkivuoren Pihlajalinna Dextraan ja pääsin prickeihin hyvin nopeasti.

Prick perussarja tehtiin ja tuloksia odotellessa rupateltiin niitä näitä, ja Minna kertoi uusista hoitomenetelmistä.

Todettiin allergiat heinille, koivulle, kissalle, koiralle ja erityisesti hevoselle joka edelleen nyt neljä tuntia, yhden antihistamiinin ja kortisonivoiteen jälkeen on edelleen aika poikkeavan iso ja kuumottava:

Nykyään on mahdollista suorittaa siedätyshoidot koivulle ja heinille kielenalusina, eli pistoksia ei välttämättä tarvitse ottaa ja siedätys voidaan pääosin suorittaa kotona. Nämä kyseiset siedätyshoidot aloitetaan yleensä vuoden vaihteessa eli tammikuussa kestäen noin 6 kuukautta yhtäjaksoisesti, toistaen kolme vuotta.

Eli eipä taida minusta koskaan ratsastajaa tulla, mutta tiedossa toki oli tämä – en pysty menemään edes sirkukseen jos en halua tieten tahtoen provosoida astmakohtausta itselleni.

Mutta hevosta on helppo vältellä – sen sijaan olisihan se ihanaa päästä eroon näistä jokakeväisistä siitepöly-oireista… täytyypä laittaa muistutus itselle että joulupukin toivelistalle olisi syytä raapustaa heinien ja koivun siedätyshoito!

Tekijä: Marika Schröder

Ihotautilääkäri / Hudläkare

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: