Ihon laserkuorinta Erbiumilla

Allekirjoittanut toimii Pihlajalinna Laser Tilkan iho ja estetiikan vastuulääkärinä.

Kun ihossa olevat pigmentti- ja maksaläiskät häiritsevät tai iholle pitäisi tehdä tehokkaampi pintaryppyjen ja aknearpien hoito, on ihon laserkuorinta hyvä vaihtoehto. 

Laserkuorinta – eli Dermablate Erbium Fraxel -hoito – sopii lähes kaikille. Se voidaan toteuttaa monin eri tavoin, aivan kevyestä kuorinnasta hyvinkin voimakkaaseen hoitoon. 

Toimenpiteen jälkeen vanha iho hilseilee ja kuoriutuu muutaman päivän ajan, jonka jälkeen alta paljastuu uusi kirkkaampi iho. Erbium-laserkuorinta sopii näin ollen ihon ikääntymismuutosten ja värivirheiden hoitoon sekä ihon yleisen hyvinvoinnin parantamiseen.

Toimenpidepäivän iltana kiristystä ja hieman polttelua.

Ennen ensimmäistä hoitoa käydään Pihlajalinna Laser Tilkan laserhoitajan maksuttomalla suunnittelukäynnillä, jossa keskustellaan ihoon liittyvistä toiveista ja arvioidaan hoitokertojen määrä. Jo yksittäinen hoitokerta kirkastaa ja elvyttää ihoa, mutta riippuen ongelman luonteesta ja toivotusta tuloksesta laserkuorinta voidaan halutessa tehdä myös 2–3 hoidon sarjoina. Hoitojen väli on silloin 4–6 viikkoa.

Koulutetut ja kokeneet laserhoitajat tekevät laserkuorinnan, jonka kesto on vajaan tunnin. Hoidon aikana kasvojen iho käydään järjestelmällisesti läpi laserilla. Iholla tuntuu samalla kuumotusta ja pistelyä, mitä voidaan helpottaa kylmäpuhalluksen avulla. Välittömästi hoidon jälkeen iholle levitetään tarvittaessa puudutetta, jolloin hoidon jälkeen esiintyvä kirvely lakkaa.

Seuraavana aamuna jo parempi tunne iholla.

Hoitoon voidaan myös yhdistää PRP-hoito (platelet riched plasma). PRP-hoidossa eli kasvutekijähoidossa potilaan omasta verestä erotellaan plasma, joka sisältää runsaasti niin kutsuttuja kasvutekijöitä. Hoidon avulla elimistö aloittaa uuden, raikkaan ja nuorekkaan ihon rakentamisen.

PRP:n levitys.

Toipumisaika riippuu hoidon voimakkuudesta ja osittain myös ihotyypistä. Tärkeitä tapaamisia ei kannata sopia 3–4 päivälle hoidon jälkeen, koska iho on silloin yleensä lievästi turvonnut. Myös ihon väriin tulee muutoksia ensimmäisien päivien aikana. Usein viikonloppu riittää toipumiseen. Väri muuttuu ensin punaisesta ruskeaan, jonka jälkeen se kuoriutuu. Alta paljastuu uusi iho, joka saattaa paikoitellen vielä hiukan punottaa. Saunassa käymistä ei suositella ennen kuin iho on toipunut. Hoito ei vaikuta muuten vointiin ja toimintakykyyn.

Kolmantena päivänä jo yllättävän hyvä.
Laserin tekemää ”ruudukkoa” näkyy selvästi vielä.
 Aurinkoa on hyvä välttää lähiviikot ja suojautua tarvittaessa asianmukaisella suojavoiteella. Auringolta suojautumista suositellaan myös jatkossa. Aurinko vanhentaa ihoa ja voi aiheuttaa pigmenttihäiriöitä vastikään hoidetulle iholle.

Neljäntenä päivänä alkaa iho kuoriutua.
Kiristys on helpottanut ja ihon rasvaamista jatketaan.

Erbium-laserkuorinnan tuloksiin asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä, ja hoidon vaikutus on pitkäaikainen. Tarvittaessa ylläpitohoito voidaan uusia vuoden välein. Voimakkaisiin aknearpiin, juonteisiin ja ihomuutoksiin suosittelemme laserhiontaa, jonka lääkäri tekee UltraPulse-hiilidioksidilaserilla.

Laser Tilkassa vastaanottaa kaksi erittäin pätevää ja kokenutta laserhoitajaa. Jos miet Erbium-kuorintaa tai mitä tahansa muuta esteettistä toimpidettä, kannattaa varata aika maksuttomalle konsultaatiokäynnile. Leenan vastaanotolle voita varata ajan tästä, ja Sinin vastaanotolle tästä.

Lisää ihon laserhoidoista voit lukea Pihlajalinnan nettisivuilta, tästä.

Tekstin kirjoittanut Sini Korhonen ja Leena Laukkanen, osin muokattu allekirjoittaneen toimesta. 

Allekirjoittanut toimii Pihlajalinna Laser Tilkan iho ja estetiikan vastuulääkärinä.

Tekijä: Marika Schröder

Ihotautilääkäri / Hudläkare

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: