Energiavarkaat

Kirjoitin jo aiemmin kauneudesta ja valittamisen vaikutuksesta siihen, miten vetovoimainen ihminen muiden silmissä on. Yritän itse välttää valittamista mahdollisimman paljon, vaikkakin hiertävän asian purkaminen ääneen esimerkiksi työkaverille tai ystävälle ajoittain on niin helpottavaa. Kuitenkin – pyrin sen emotionaalisen oksennuksen jälkeen joko unohtamaan asian, tai vaihtoehtoisesti teen aktiivisesti asialle jotakin jotta saisin muutoksen aikaan.

Esimerkiksi jos minua harmittaa jokin asia ihmissuhteissa, on kyseessä mitä todennäköisimmin väärinymmärrys. Jos ei mieltä askarruttavasta asiasta puhu avoimesti sen toisen ihmisen kanssa, jää useimmiten asiat hiertämään ja voivat pilata yhteistyön ja ystävyyden jatkossa. Koska pyrin itse aina tarpeen tullen kiittämään, kehumaan, pyytämään anteeksi ja vastaanottamaan kritiikkiä suuttumatta, vältän tietoisesti ihmisiä jotka eivät jaa kanssani näitä samoja arvoja. Koen että he syövät liikaa energiaani, joka muuten vapautuisi johonkin luovaan ja edistävään toimintaan. Joskus on tosiaan niin, että vika on todellakin itsessä ja se täytyy osata myöntää ja pyrkiä korjaamaan, ilman että myrkyttää oman mielen ja siinä samalla myös ympäristönsä.

Myönteiseen elämänasenteeseen kuuluu olennaisena ratkaisuhalukkuus ja anteeksipyytäminen, ja tämä pätee mielestäni hyvin sekä työpaikalla että arki-elämässä. Avoin mieli ja perusolettamus että muutkin ihmiset ovat hyviä tyyppejä jotka yrittävät parhaansa mukaan toimia, kantaa kaikkein pisimmälle.

Tässä lista asioita joita yritän noudattaa parhaani mukaan. Yritä sinäkin, niin ehkä tämä maailma muuttuu hieman mukavammaksi!

  • lopeta negatiivinen ajattelu! Muut eivät ole sinua vastaan. Yhteistyö kannattaa, ole kollegiaalinen.
  • ole ystävällinen muille, niin saat saman kohtelun takaisin. Kannusta, kehu ja kiitä. Hymyile! Sano anteeksi, vaikka et omasta mielestäsi tarvitsisi, se saattaa ratkaistaa pattitilanteen.
  • keräile ympärillesi hyviä tyyppejä joiden kanssa hommat sujuu ja jotka ovat kanssasi ”samalla planeetalla” toiminta- ja ajattelutavoissaan.
  • karsi pois ne, jotka sinua liikaa arvostelee, syö energiaasi ja elämänmyönteisyyttäsi. Jos et voi niitä välttää (kuten perheenjäsen tai työkaveri) niin toteuta silti samaa ystävällisyyttä kuten yllä mainittu, silloin kun joudut heidän kanssaan tekemisiin. Se kannattaa.
  • älä puhu pahaa muista selän takana. Jos on pakko purkaa ääneen, valitse joku luotto-ystävä jonka kanssa sovitte että luottamus säilyy.
  • jos ja kun joku asia harmittaa (tai päinvastoin innostaa), sano se ääneen juuri sille henkilölle. Muuten kyseinen henkilö ei voi ajatuksiasi ja tunteitasi tietää! Näin vältetään väärinymmärryksiä ja seurauksena saattaa syntyä vaikka mitä.
  • viimeisenä ja melkeinpä tärkeimpänä: älä ole kateellinen muille. Toisten onni ei ole sinulta pois. Ole vilpittömästi iloinen muiden onnistumisista ja pidä sitä ennemmin kimmokkeena omille uusille ideoille ja yrittämiselle.

Kissan rapsuttelu lasketaan energian lataukseen.
Ihanaa sunnuntaita! Ei keskitytä loskasateeseen ja pimeyteen, vaan esimerkiksi siihen positiiviseen seikkaan, että päivässä on yksi tunti enemmän kellojen siirrosta johtuen. Minä menen tästä nyt aamujoogaan <3.

Tekijä: Marika Schröder

Ihotautilääkäri / Hudläkare

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: