Vaihtelu virkistää

Huh, tiedätte varmasti tunteen kun työ vie mukanaan? Kun nauttii siitä mitä saa tehdä työkseen ja saa tehdä sitä mukavien ihmisten kanssa, niin helposti ehkä joskus antaa työlleen vähän liikaakin aikaa ja ajatusta?


Eilen olin koko päivän ensin isolla terveysasemalla opettamassa terveyskeskuslääkäreitä pientoimenpiteisiin ja jäädytyshoitoon, ja sieltä suoraan vauhdilla  Pihlajalinna Laser Tilkkaan pika-palaveriin. Sieltä taas vauhdilla Helsingin keskustaan luennoimaan Mediuutiset-lehden järjestämään tilaisuuteen, aiheella ”Luomet ja melanooma”. Kaksi ihanaa ja erittäin pätevää kollegaa (joilta olen itsekin oppinut valtavasti) Meri Övermark ja Anne Keinonen luennoivat ensin, ja viimeisenä pidin oman luentoni ”Ei-melanoottisista ihosyövistä”.

Kun pääsin kotiin, olin aivan puhki. Alkuviikko meni HUS:n toimenpideyksikössä maanantaista keskiviikkoon, ja maanantai ilta kului tavalliseen tapaan yksityisvastaanottoa pitäen Laser Tilkassa. Kotona odottaa joka päivä vielä klo 20 jälkeenkin kotityöt ja lasten kuulumisien vaihto, halaaminen, läksyjen tarkastus ja heidän seuraavan päivän suunnittelu. Aviomiehellekin voisi sanoa ainakin pari sanaa… Eli esimerkiksi omalle likkunnalle jää erittäin vähän aikaa, jonka pyrin sitten kompensoimaan viikonloppuisin.


Tänään odottaa onneksi ”etäpäivä” kotoa kun teen tieteellistä tutkimusartikkelia sen neljä tuntia kun lapset ovat koulussa. Muutoin leikin yleensä perjantai iltapäivisin koti-äitiä kun kyyditsen useita lapsia harrastuksiin, voitelen välipalaleipiä jatkuvalla syötöllä ja suunnittelen viikonlopun päivälliset etukäteen.

Tämä vaihtelu eri tehtävissä sopii minulle hyvin ja tuntuukin että jaksan paremmin, kun ei joka päivä näytä samanlaiselta. Nyt ulos juoksulenkille kun lapset syövät aamupalaa, jotta tämä kroppakin saisi tehdä vähän töitä tällä viikolla. Sit tietokoneen kimppuun.

Kuvat ovat Kirkkonummen Meikon ulkoilualueelta parin viikon takaa, kun kävin piknikillä ja metsäkävelyllä lasten kanssa kolmestaan yksi kaunis sunnuntai. Tyttö kävi jopa uimassakin, vaikka oli jo melkein lokakuu!

Elämä tosiaan vaatii tasapainoilua ja etukäteis-suunnittelua, jotta saisi tankattua kaikkia osia riittävästi.

Tekijä: Marika Schröder

Ihotautilääkäri / Hudläkare

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: